13 november 2016
18:00

Gantesbo IBK (02/03)

Referat: Hjältevad Mariannelund IS - Gantesbo IBK (02/03)

Då var det dags för vår första bortamatch den här säsongen. Bilarna gick mot Mariannelund för match mot obesegrade Hjältevad/Mariannelund. Efter att ha missat att svänga vänster där vi skulle så får vi se lite av vad naturen har att erbjuda. Alltid roligt med nya bekantskaper. Hemmalaget visade sig vara ett fysiskt starkt lag med mycket spring i benen.

Efter de sista instruktionerna så är det dags för tekning. Tyvärr så blir vi tagna på sängen när hemmalaget gör 1-0 efter bara 41 sekunder. Efter 03:08 så avancerar Aronsson framåt och strax innan mittlinjen så prickskjuter han in kvitteringen. Det är fortsättningsvis en jämn kamp därute. Vi har mer spel medans hemmalaget har nytta av sin fysik. Efter 10:57 så får vi ett PP som vi inte lyckas förvalta.

Andra börjar likt den första med ett tidigt mål för Mariannelund. Efter 08:20 så kommer kvitteringen efter ett mycket snyggt mål. Arvid i position bakom mål spelar längs sargen till Leo som i sin tur hittar Kevin i höga slottet. När uret står på 09:39 så får vi ett PP. Frislaget slås av Leo till Gotte. Leo tar en löpning bakom deras förstagubbe och Gotte lobbpassar bollen tillbaka till Leo får en jättegata att gå på och sätter prydligt 3-2. Efter 12:19 så är det åter dags för PP. Dessvärre så släpper vi in ett mål efter en spelvändning av hemmalaget. I samband med målet så gör deras målskytt en gest mot Henke och han åker på en 2+10. Blir nu spel fem mot tre. Vi har inte hunnit träna så mycket på PP men här får vi utdelning. 4-3 kommer genom Kevin och 5-3 av Arvid. Innan andra perioden är över drar Jocke på sig en utvisning för slag.

Vi börjar tredje perioden i BP. Vi klarar detta galant och innan vi blir fulltaliga så tilldöms vi en straff efter att Hemmalaget täckt i målgården. Vi har lite polsk riksdag i båset om vem som ska ta straffen. Det slutar med att Kevin tar den. Han gör inget misstag och vi har nu än tremålsledning. Man står nu i båset med ett leende på läpparna. Men som så många gånger innan så bjuder vi i motståndet i matchen. När klockan står på 04:53 så har Mariannelund reducerat två gånger om och det är 10 minuter kvar av matchen. Sista delen av matchen är det krig därute. Vi sliter nått kopiöst och lyckas undvika att släppa till något mer bakåt..

I dagen match så möter vi ett mer fysiskt lag. I Vissa lägen så väger vi lite lätt. Framför allt är det vid deras inbrytningar från vår vänsterkant som vi har svårt med. Rent spelmässigt så är vi det bättre laget. Vi har dessutom tre-fyra ramträffar. Sen kan man inte sticka under stolen med att våra numerära överlägen i den andra perioden är en stor bidragande orsak till segern. Vill även ge beröm till domarna som håller matchen på en bra nivå.

Resultat: 5-6(1-1,2-4,2-1)
Skott: 21-24(8-9,7-7,6-8)